2012. szeptember 18., kedd

Manka Lyme Parkban


 Pár napra meglátogatott egy nagyon kedves barátnőm, így megint volt ürügy a kirándulásra:) Mivel szenvedélyes Jane Austen-rajongó, nem volt kérdés, hogy ahová csak tudunk, elmegyünk, és megnézzük, mit hol forgattak a környéken. A legtávolabbi cél most Lyme Park volt, ahol az 1995-ös Büszkeség és balítéletben Pemberley külső jeleneteit felvették. Tehát előző este filmnézés, utána este újra filmnézés:))



 Én nem vagyok túl nagy fanatikus, én inkább a kastélyokra meg a parkokra megyek rá. Már elmondhatom, hogy elég sokat láttam, de a vágyam még mindig nem teljesült: egy egész napot eltölteni egy ilyen parkban, napsütésben, egy kényelmes padon olvasni, vagy rajzolni. Legtöbbször az idő vagy a napsütés hiányzik. Ami viszont nagyon tetszik, hogy a legtöbb helyen le lehet teríteni a plédet a gondosan nyírt pázsitra, és el lehet heveredni, nem szólnak érte. Nyilván a többszázéves fű kibírja:)




 Balra  a kastély, jobbra egy gönyörű télikert.


A filmbéli jelenet, ezen a lépcsős sétányon. Valószínűleg itt mindenki azon sóhajtozik, hogy Colin Firth lábnyomában lépkedhet.



 Szökőkút a télikertben, mohával.










Nagyon érdekes, nem tudom, mitől, de a látvány mindenhonnan olyan, mint egy festmény...még nem tudtam rájönni, miért. Még egyik helyen sem éreztem ezt ennyire, mint itt.



 Dutch Garden




 ilyen volt a belépőnk


imádom a hortenziákat



 Mankát mindig tiszta, zárható zacsiban viszem magammal, és csak a fotózáskor veszem elő.








 szemből, a kapu felől




ezek pedig még a télikertben készültek




Egyébként a kastély szerepelt már kísértetes thrillerben is, a címe The Awakening, még csak a trailert láttam, de az is elég volt.

2 megjegyzés:

Anna írta...

Csodaszep helyeken jarsz...latod, oda kellett volna koltoznom 8 evvel ezelott... itt, E-Ny London peremvideken azert joval kevesebb ilyen gyonyoruseget latni...vagy csak kocsit kene vennem es vezetni megtanulnom? Lehet...
Puszillak.

Mónika írta...

szia Anna,

szerintem ehhez csak autó kell, igen. A hétköznapok nálunk is tök átlagosan telnek, csak hétvégén eldöntjük, hogy megyünk valahova és kész. Ha jó az idő, persze:)
puszi!