2010. január 6., szerda

mutiazasztalod - hát most én is


December végén én is rendet csináltam (a dolgozószobámban) a nappaliban. Az anyagokat színárnyalatok szerint csoportosítottam, kidobáltam eztazt, elpakoltam mindent, és gondoltam, ez igazán jó alkalom lesz arra, hogy megmutassam az asztalom. Hát, megint nem sikerült.

Hétfőn hozzáláttam a francia projekthez, aminek első színes lépése, hogy újságpapírral beborítom az asztalom, és töménytelen mennyiségű papírt festek össze jó drága akrillal (bevallom, ezt nagyon élvezem), ugyanis a mesét kollázs technikával, ragasztással-festéssel tervezem illusztrálni. Az alsó kép a mai munka közbeni rendet ábrázolja. Az egész szobát nem mutatnám meg, higgyétek el, durva.
A projektről itt és itt olvashattok, a határidő január vége, megmutatom majd, hogy haladok (remélem, a többiek is!)


2009-es évértékelőm tényleg csak dióhéjban, hogy év végén majd elolvashassam:

Az elmúlt év nagyon-nagyon vegyesen telt. Már majdnem azt írtam, hogy az első felében semmi különös nem történt, pedig dehogynem! Márciusban-áprilisban felgyorsultak az események, pályáztunk az aranyvackorra, májusban nyertünk vele egy marcipánkörtét, elkezdtem a Mankák varrását (egyébként ezt tartom a tavalyi év legnagyobb eseményének).
Május végén pont került egy munkaügy végére, és szabadúszó lettem. Ambivalens érzelmek kísérték. A nyárra nem nagyon emlékszem, olyan meleg volt, de interjút adtam a Blikk Nőknek, megfogadtam, hogy többet írok a gyerekkoromról, elkezdtem a Dörmögőbe rajzolni. Szeptemberben ovit festettem, boltot nyitottam az etsyn (amire sajnos nem maradt energiám, de idén újjáélesztem), októberben elkezdtem a karácsonyi készülődést (jövőre hamarabb), novemberben jelentkeztem a francia projektre, bár tudtam, hogy már csak az új évben lesz rá időm. Időközben kétéves lett a vattacukorhajú blog, de észre sem vettem. Az év utolsó két hónapja a totális munkamániámmal szép kerek lett, de végül minden sikerült, idén többet gondolkozom és kevesebbet aggódom.

Ez akár a 2010-es év mottója is lehetne:) Mik a terveim az új évre? Kicsit át kell helyeznem a hangsúlyokat, az év első felében szeretnék az illusztrációra koncentrálni, persze a varrást nem hagyom abba, annál is inkább, mert elhatároztam, hogy idén már tényleg wampozok, mert a végén még kirúgnak:) Sok és sokféle tervem van, izgalmas lehetőségek találtak meg az év végén, ezekről babonából még semmit, de a blogot biztosan folytatom, sőt, hamarosan meg is újul, szóval...van minden, hajrá, mindenkinek sok-sok kreatív energiát kívánok, dolgozzatok sokat és örömmel!

9 megjegyzés:

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

De jó, ma mindenkinek lehet véleményezni az asztalát! :)Hangulatos nagyon!

Kitalálom; sose húzod be a függönyt! azért így télen kicsit hűvös lehet...

Látom a püffedt galamb is jól érzi magát a Mankákkal! ;)

Jó prozsézást, hétvégén kezdek én is.

phiri írta...

Nagyon hangulatos az asztal, látom az íróasztallámpánk egyforma! Nálam is nagy a a festés , mázolás...de megkönnyebbültem, hogy még a Hajni se állt neki a prozsézásnak...nálam is még csak a két karakterfigura alakult ki!
Hajrá és Buék!

krisztina maros írta...

nekem tetszik, hogy nincs függöny, olyan jó kis téli hangulat van így, a szobában is. persze én biztos egésznap bámészkodnék munka közben :) ezt a tetőablakon nem lehet. nagyon kíváncsi leszek a festett-vágott-ragasztott képekre!! abból is lesz muti, ugye?

krisztina maros írta...

mutiaprozséd! vagy ilyesmi címmel :)

kata írta...

Nagyon jó, hogy ennyire tele vagy pozitív energiákkal, és mindez a posztból is átjön, nekünk is jutott belőle :). Köszönjük.
A kis kuckód pedig gyönyörű, hangulatos. jó munkát neked!

Mónika írta...

de jó, mindegyikőtök kommentjében ott a "hangulatos" szó:)
köszönöm egyébként, igen, majd lesz mutiaprozséd is, szigorúan ezzel a címmel:D a jövő héten már aktuális lesz!

Art by Katalin írta...

koszi hogy megmutattad munka asztalod...szerintem is nagyon hangulatos es jo a kilatas is!;)

kivancsian varom az uj alkotasaid! tovabbi jo munkat es sok sikert az uj evre! :)

Öcséd írta...

Jó volt végigolvasni az összefoglalódat, kemény hogy már 2 éves a blog...
Azért elég termékeny év volt ez:)

Egyébként meg elhisszük. Tényleg durva:P

A legjobbakat, pusz.

Mónika írta...

Kedves Katalin, köszönöm, neked is minden jót!!

Pisti, hogy vagy a "sarkvidéken"? :)