2009. augusztus 12., szerda

Bebe és az ugrálófelhők a Dörmögőben


A blogot eredetileg illusztrációs blognak szántam - hiszen akkor még nem varrtam - de egy ideje erősen túlsúlyba került a textil. Mindig megfogadom, hogy jobban odafigyelek erre, de a varrott dolgokat valahogy gyorsabb és egyszerűbb azonnal bemutatni, szépen fotózni, csak a másnapi fényeket kell megvárni. Egy illusztráció általában valahová, valamihez készül, ami csak később jelenik meg, addig nem szerencsés mutogatni. A "céltalan", önmagáért való rajzolásra, festésre pedig mostanában kevés időm van (sajnos vagy szerencsére).

A most bemutatott képekkel igyekszem az egyensúlyt egy kicsit helyrerántani. Ez az első olyan közös mesénk Kertész Edinával, amely nyomtatásban is megjelent - ha nem számítjuk ide a prae.hu-n elérhető, A rejtélyes kulcs című, aranyvackoros mesénket.

Keressétek az augusztusi Dörmögő Dömötört, és ha nem találjátok, kérjétek az újságostól, mert hajlamosak hátratenni.

11 megjegyzés:

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Jupiiii! :))))
Móni a Dörmögőben! Edinával!!! :))))
Gratulálok Nektek! Remélem lesz folytatása! Könyv alakban! :D

Mónika írta...

Kösziii! mostantól minden számban lesz illusztrációm, igen, készülnek a mesék, éééés egy könyv is...de erről később:)

Kinga írta...

de jó, veszek egy Dörmögőt is :)

Névtelen írta...

Szia Móni!

Megvettük a Dörmögőt!!!
Szuper a mese, szuper az illusztráció hozzá!!!!

Puszi: Bori és Judit

Mónika írta...

Kinga, oké:))

köszi, Judit! örülünk!:))

Orsi írta...

Szia!
Nagyon aranyosak a képek!
Milyen mostanában a Dörmögő? Régebben vettem egyet-egyet, de a gyerekek kinőtték, és bizony néha elég bugyuta volt. Most a legkisebb van ebben a mesélős korszakban, és ha jó, szívesen veszek én is.

Mónika írta...

kedves Orsi, arról, hogy pár éve milyen volt a Dörmi, nem tudok véleményt mondani, mert ezelőtt utoljára gyerekkoromban olvastam:)

A teljesség igénye nélkül: a mostani számban Kiss Ottó, Kormos István, Tarbay Ede, Fecske Csaba, Miklya Zsolt írásait olvashatjátok

de sorolhatnám még.. Lackfi János, Kányádi Sándor, Hajnal Anna, Tóth Krisztina, Zelk Zoltán..tehát kortársak és nagy öregek versei, meséi egyaránt szerepelnek mostanában az újságban. Lapozz bele az újságosnál.

Névtelen írta...

Kedves Mónika!

Megérkezett hozzám a Manka!
Írtam e-mailt neked,többit abban!
Köszi szépen!

Névtelen írta...

Kedves Mónika!
Képzeld, tegnap délután anyukámnál voltam, és láttam, hogy éppen a Blikk Nõket olvasta, és pont ott volt kinyitva, ahol a rólad szóló cikk volt. Elolvastam, persze semmi újat nem tudtam meg :) Csak annyit, hogy kreatívkodni jó! Móni

KisMesterek írta...

Hát azt hiszem az én adatállományomat is frissíteni kell a Dörmögővel kapcsolatban, mert archív sorozat van itthon (anyukám mindent megőriz),de ez most jó alkalom és veszek a gyerkőcöknek -na meg magamnak .-)) Gratulálok!

Pásztohy Panka írta...

Szuper lett a mese!
Hogyhogy Neked ilyen jó betütípust választottak?
Én most megadtam, hogy mi legyen a mesémhez a cím betüje, és így is kicserélte a tördelő egy borzalmasra:(