2013. augusztus 16., péntek

hurrá!De ki az a Vilma? Kérdezhetik az új olvasók.
Milyen ékszerek? Kérdezheti bárki:)

A Vilma levese című könyv két évvel ezelőtt jelent meg a Pagony kiadónál, szerzője Beatrix Delarue, francia írőnő. A könyvben két mesét találtok, Vilma levese és Vilma ruhája címmel. A főszereplő kislány, Vilma egy cserfes, érzékeny, nagy fantáziával megáldott kislány. Álmodozó, szép szövegek, nagyon szeretem őket ma is. Figyeljétek csak:"-Te mit tennél a levesedbe, hogy finomabb legyen?-mosolyog rá az anyukája.
Mogyorót és krémes ostyát,
Apró virág lila szirmát!

-ábrándozik Vilma és a kanalat az orrához emeli, mintha egy illatozó virág volna. Képzeletében a szél finoman megcirógatja a szomszéd erdő fáit, nyulak szökdécselnek: mindenki érzi, hogy közel a tavasz. Vilma tovább álmodozik: már a folyóparton sétál, és virágot szed."

***

Tele van ilyen szépségekkel a könyv. És az aktualitás, tádáám:

A Vilma levese néhány illusztrációjából üveglencsés ékszerek készülnek!

Mabeautyk Zsuzsi azzal az ötlettel keresett meg a nyár elején, hogy készítsünk közös kollekciót. Neki különösen a Vilma levese című könyvhöz készült képek tetszenek, valamint a Love my cat, You are free, Boszorkánycipő... Ezzel el is árultam a következő titkot, a soronkövetkező projektünkkel kapcsolatban:) De ne szaladjunk annyira előre, nézzünk egy példát, milyenek készültek eddig:


hátul:


Lesz, amelyik dupla oldalú, és lesz, amelyik kinyitható, és lesz sima is. Itt a fenti képeken például a forgós Vilma vagy a durcás kép dupla oldalú medálok.De lesz sokféle variáció, medálok, gyűrűk, könyvjelzők, és ami a legjobb, már nem is kell rá sokat várnotok hiszen a vasárnap, a nyár utolsó WAMP-ján már fel is próbálhatjátok őket! Hamarosan pedig a Pozsonyi Pagonyban is kaphatóak lesznek.

WAMP: Budapest, Erzsébet tér, augusztus 18. 11 órától 19 óráig
Keressétek a mabeautyk standját! 

UPDATE:
mostantól minden WAMP-on, amelyen a mabeautyk részt vesz, vásárolhattok vilmás ékszert. Nálam pedig hamarosan online is elérhetőek lesznek, a meska boltomban.

 ***

Vilma levese című könyvet a Pagony oldalán rendelhettek olcsóbban: itt.
A könyvből készült egy színező-öltöztető füzet is, kislányoknak önállóan vagy szülői-nagyszülői segítséggel szuper időtöltés:  itt találjátok meg.


Ebben a bejegyzésben írtam róla bővebben, megjelenéskor.

Ha pedig az illusztrációkból vásárolnál, kattints ide, a meska boltomra. 

Tudom, tudom, sok a link, de a dolog lassan már olyan összetett, hogy én is nehezen tudom követni:) De most jól összeszedtem nektek (és magamnak). Bármilyen kérdéssel keressetek kommentben vagy a jobboldali bemutatkozásban található email-címen.


2 megjegyzés:

Unknown írta...

Te is kint leszel a wampon? Himzett szemű kislanyos baba mankat szeretnék vásárolni.
Ems

Mónika írta...

szia, Emese (?) :))

én nem leszek wampon, ősszel-télen megyek csak. a meska boltomban tudsz most szétnézni:
http://www.meska.hu/Shop/index/24

vagy írj emailt, ha sürgős lenne, de nem talász kedvedrevalót!

horvath.monika@gmail.com
mónika