2013. április 22., hétfő

rejtélyes hírek


Megjelent tehát A rejtélyes kulcs, és be is mutatkozott a hétvégén a Könyvfesztiválon. Én sajnos nem voltam jelen, pedig jó lett volna együtt örülni, persze hamarosan erre is sor kerül. Addig is mutatok néhány szép fotót a könyvről. Remélem, nemsokára én is láthatom élőben:)




(a képeken az írónő keze és térde:)


Összegyűjtöttem pár linket a könyvvel kapcsolatban, az alábbi linken interjút olvashattok a könyv szerzőjével, Kertész Edinával:

A Naphegy kiadó oldalán a könyv ajánlója, itt meg is rendelhetitek, kedvezménnyel:

 Itt pedig egy igazi Igazmondót hajtogathattok magatoknak:

 Pepita a kilencedik születésnapjára egy könyvet kapott.  A címe az volt: A rejtélyes kulcs. Amint a könyvet lapozgatta, észrevette, hogy az utolsó néhány lap között egy régi, elsárgult papiros bújt meg. A tetején ez állt: „Lujza bűbájai”. Sajnos a papír, pont ott, ahol leírja, hogyan kell jósló-bűbáj segítségével Igazmondót hajtogatni, olvashatatlan volt. Mi megszereztük Lujza Igazmondóját Edömértől, a zsákbamacskástól (hogy ki ő, arról is A rejtélyes kulcs című könyvben olvashatsz), íme!

 Kiteszem ide nektek az Igazmondó fekete-fehér változatát, innen tudjátok lementeni és bejegyzés végén lévő kép segítségével hajtogassátok meg a gyerekekkel. Nyomtathatjátok sima fehér papírra is, de valamilyen szép, mintás papírból még klasszabb.

Persze, ha bőven van tinta a nyomtatóban, mehet a színes is, amit én terveztem:



a hajtogatás menete:

  
Az a legjobb, ha ketten jósoltok. Az egyikőtök mondjon egy számot, a másik meg nyissa és csukja be az Igazmondót a mondott számnak megfelelően. A bűbájt se felejtsétek el elmondani: Igazmondó, tátogjál, jövőmről csak jót mondjál! Az utolsó kinyitáskor számokat fog látni az Igazmondón az, aki jósol, 1-4-ig vagy 5-8-ig. Ezekből kell egyet választani. A választott szám alatt megtaláljátok a választ a kérdésre.

Pepita meghajtogatta az Igazmondóját és elhatározta, hogy a legjobb barátnőjét, Pötyit fogja megkérni, jósoljon neki. Sok kérdése volt, amire választ szeretett volna kapni. Először is, leszáll róla Ribizli Peti? Meg aztán, sikerül-e a terve, hogy állatorvos legyen? És elképzelhető-e, hogy az apukája több időt töltsön otthon? Alig várta, hogy megtudja.


Jó olvasást és jó szórakozást!


Nincsenek megjegyzések: