2013. április 26., péntek


Megint csomagolunk.
Összeszámoltam, az utóbbi pár évben nyolcszor költözem, ami nem kevés, főleg ilyen munkával. Már visszaszívok mindent arról, hogy én bárhol tudok dolgozni és könnyen utazom. A dobozok egymás után teltek meg újra az anyagokkal, eszközökkel, cérnával, szalaggal, pompommal, gyöngyökkel, festékkel, papírokkal, ceruzákkal, ecsetekkel, kiszabott, félkész és teljesen kész Mankákkal, lábakkal, kezekkel, a tömőanyagként használt párnákkal. A napokban felszabtam több, mint 70 méter anyagot, egyméteresekbe, kétméteresekbe, Mankának, arcoknak, így sokkal könnyebb költöztetni. Eladtuk a szuper ikeás, mindent elnyelő polcom, az egyik asztalom már elvitték, a másikat is el fogják hamarosan, nem marad, csak a konyhaasztal, és a nyaraló-dolgozó üzemmód néhány napig - de nyaralás nélkül. Most a logisztikáé a főszerep. Egy bőrönd, egy laptop, papírpoharak, néhány nap, és újra otthon vagyunk. Szomorúnak tűnhetek, de csak azért, amiért az ember nem lehet egyszerre két helyen. A szomorúság az elmúlás természetéből fakadó melankólia csak, legalább ugyanennyire várom is, hogy megint otthon legyünk. Bordóra festett meggyespitét szeretnék enni, a szép rózsaszín biciklimen száguldani, egy óránál hosszabb időre látni a nagymamámat, saját kertből szedett virágot tenni az asztalra. Szentimentalizmusom büszkén vállalom! Most egy olyan egyenes közepe felé járunk, aminek az egyik vége szomorú, összepakolós, átgondolós és szervezős, majd a közepe után az egész átfordul újra tervezgetésbe és otthonteremtésbe, abban pedig nagyon jó vagyok.

Sokat gondolkoztam, mit írjak ide, de úgy látom, menni fog mégis.
A tárgyak költöztetésén túl a nagy munka az új menetrend kialakítása, de szerencsére ez a mostani helyzetnél jóval egyszerűbb lesz. Nektek pedig jó hír, remélem, hogy újra megnyitom a meska boltom, újra belföldi postázással és postaköltséggel számolhattok, lesz elsőbbségi küldemény, nem lesz drága a reprók és a zsebtükrök feladása. Mindenhez sokkal egyszerűbben és gyorsabban hozzá lehet jutni. Már dobozban sorakoznak az A5-ös repróim, főként ebben a mindenki számára praktikus méretben fogok dolgozni mostmár, persze lesznek kivételek. És sok-sok Manka várja, hogy felkerüljön a meska boltom polcaira. Amint minden együtt lesz, kiteszem a nyitva táblát! (Várhatóan május 7 után.)

Május közepére már rég teljes üzemmódban fogok dolgozni, így ha gyereknapra Mankát szeretnétek ajándékozni, számíthatok rám, lesz sok újdonság, tele vagyok tervekkel.

Végül néhány sorban pedig szeretném tisztázni az okokat. Anglia nagyon szép, nem szerettünk ki belőle (sőt!), de őszintén szólva nem terveztünk itt nagyon hosszútávra. Most kaptunk egy lehetőséget otthon, és úgy döntöttünk, élünk vele. Ez a vidék mindig is hiányozni fog, és biztos vagyok benne, hogy visszajárunk majd. Most otthon a helyünk, és mi lehet alkalmasabb a hazaérkezésre, mint a május?:)


3 megjegyzés:

Eva írta...

az egyik szemem sír, de a másik nagyon örül! sok sikert, sok szépet - rengeteg kerti virágot!

Vicky írta...

Jaj de jóóóóó! Én azért örülök, ha itthon leszel, nemcsak 1 hétig, csak összehozzuk, hogy 5 percnél többet is találkozunk!!!

panyizsuzsi írta...

Jó volt olvasni. Várunk haza!