2012. október 27., szombat

Manka utazásai


 Már csak néhány nap, és megjelenik a 2010-es Manka könyvecske folytatása, a Manka utazásai.

Mi másról írhattam volna a második részben, mint az utazásról, amikor az én elmúlt évem teljes egészében erről szólt? Új tájak, új élmények, minden új. Új élet, új problémák, új felfedezések. Zsong a fejem a látottaktól, a szívem az érzésektől (elnézést a giccsért).

Egy kis mozaik a kis részletekből:


Ezt a könyvet júniusban kezdtem el, és nem igazán volt elképzelésem arról, hogyan is fogom befejezni. A kész könyvet szinte láttam magam előtt, láttam benne a képeket, mégis - vagy éppen ezért - szinte vért izzadtam vele, mire sikerült megközelítőleg azokat a hangulatokat beletenni, amiket elképzeltem. Na jó, túlzok, mert néhány kép egyszerűen az ölembe hullott, hálistennek. Rengeteget rajzoltam. Rengeteget írtam, hogy aztán a végén csak nagyon kevés szöveg maradjon:) Ez a könyv valójában olyan, mintha egy képeslapgyűjtemény lenne, sok színes képeslap egymás után, mind egy-egy helyszín, ahol jártam és ahol Manka is járt. Pillanatok, hangulatok, amiket fontosnak tartottam.


Júliusra már volt egy halom terv.



Egy kis szakmai titok: az üveglapozás. Azt hiszem, a vázlatokat mindenki így rajzolja át..vagy tévedek? Van erre a célra egy kis képkeretem üveggel, amit nehéz használni, mert a keret nagyon összegyűrné a lapot. Így egy hűtőszekrénypolcot használok, ami viszont baromi hideg a lábamon.



Néhány vázlat:




Az útifelszerelés:)


És az egyik kedvenc képem, elméletben megtörtént eset alapján. Elméletben velem történt meg:)


Ez a könyv is a Cerkabella Kiadó gondozásában jelenik meg, remélem, mielőbb meg tudom mutatni, de azt hiszem, előtte még egy másik, nagyon jó hírrel jövök! Szinte nem is tudom, mit írjak előbb, annyi minden történik.

2 megjegyzés:

Vívó-Aszódi Melinda írta...

moncsi, én ezt már imádom!!!!!
gyönyörű!:)
puszi!

Mónika írta...

nagyon örülök, Kwandikám! majd meglátjuk, hogy a végeredmény is tetszik-e:) és remélem, találkozunk is hamarosan, puszi:)