2012. május 14., hétfő

vigyázz....kész....szülinap!!



Hihetetlen, hogy szalad az idő! Mintha csak tegnap lett volna, hogy 3 évvel ezelőtt, 2009 májusában megvarrtam az első Mankám. Nem tudom pontosan, hányadika volt, de 22-én mutattam meg először itt a blogon őket. Legyen ez az évforduló, így döntöttem.

Akkor még máshol laktam, emlékszem, azonnal felszaladtam Edina barátnőmhöz, és büszkén-nevetve mutattam, nézd, milyen cuki!!
Edina hálistennek nagyon racionalista és kiváló humora van.
Először kinevetett, és azt kérdezte, hol fogod árulni? És ki veszi meg? Mentségére legyen mondva, ő mindig hitt bennem - és bár mások is - ő úgy tudta kimondani, amiért mindig hálás leszek neki, de azt hiszem, nem látta az első kis, összetákolt, kéz nélküli, elesett figurában, amit én sejtettem: sok-sok munkaórát és sok kész Mankát, ...és talán a hivatásom:) Addig persze hosszú az út.

Szóval titkon reméltem, hogy nagyobb szerepe lesz az életemben, de azt hiszem, arról álmodni sem mertem, hogy ekkora. Mára nem múlik el nap, hosszabb-rövidebb utazás, hosszabb távú terv Manka nélkül és a legzsúfoltabb munkanapomon is (ha mással foglalkozom), eléri valahogy, hogy rá figyeljek:) Persze nagyon örülök neki.
Írtam már, hogy született az első, vagy általában hogyan születnek, :) miért éppen így néz ki, hogyan teltek az eddigi Manka szülinapok ( így és így) , hogyan készült belőle kis képeskönyv..nem számoltam, hányat varrtam három év alatt, nem fotóztam le az összeset (csak majdnem), nem emlékszem név szerint minden vásárlómra (csak majdnem). Varrtam mankatáskákat, hónapról-hónapra háttérképet készítek...és azt hiszem, a jövő legalább olyan izgalmas lesz, mint a múlt, mert nem tervezek nélkülük! Ezer ötletem van, amiknek csak olyan apró, nüansznyi, elhanyagolható okok szabnak épp gátat, mint például az anyagiak, a mindig túl rövid napok, és a mindig túl kevésnek bizonyuló két kéz+egy fej kombináció. De igyekszem:)

Eddig az ünnepi beszéd, és most szeretnélek benneteket megkérni arra, hogy az itt összegyűjtött 10 Manka-fajta közül kiválasszátok és megírjátok nekem ide kommentben: Nektek melyik a kedvencetek? És miért? Őszintén kíváncsi vagyok! Mert én eleinte csak alvósat és nem alvósat terveztem, és most tessék..alig győztem összeválogatni, ezekre a kis képekre is ráment egy fél éjszakám. És még így is kimaradtak olyan kategóriák, mint például az erdei mankák, vagy a francia vokalisták, a plüssök, a pompomosok...

Természetesen nem leszek hálátlan, ünnep nem múlhat el ajándék nélkül: az itt kommentelők között kisorsolok egy Mankát, egy Manka könyvet, és még valami plusz apróság is kerül majd a csomagba, majd meglátjátok, mert megmutatom! A játék május 22-én délben ér véget, utána sorsolok és eredményt hirdetek. 
Köszönöm, hogy játszotok velem.

Tehát a kategóriák:



 pizsamás Manka - akár maciban




 hófehér angyal Manka szárnyakkal



 szivárványos Manka



 francia kiasszonyok, Chloé és barátnői
(bár itt közbe kell szúrnom, hogy a kép alján látható kék és zöld Mankáknak inkább az utazós kategóriát kellett volna adnom, nem kimondottan franciák, de elkísértek mindenhová, ahová csak utaztam tavaly)



 maciManka bajusszal vagy anélkül



 ártatlan menyasszony Manka



 vőlegény Manka vagy egyéb, bajszos pasik, mint például egy bróker



 menyasszony és vőlegény együtt, boldogságban



 viktoriánus Manka sok csipkével és szeretettel



Frida Kahlo Manka, aki masszívan tartja a kedvencek sorát.


Kérlek, a játék tisztasága érdekében csak egyszer kommenteljetek, köszi!


132 megjegyzés:

Julcsi írta...

A menyasszony mankák. S hogy miért? Mert én megrögzött romantikus vagyok, még így 37 évesen is, négy gyerekkel az oldalamon:)

A blogodhoz gratulálok, s bár nem voltam itt mindig, olyan azért nem volt, hogy ne hallottam volna rólad valahol, valahonnan:)

Nóra írta...

Nagyon nehéz választani, mert mind nagyon nagyon cukik, de hosszas gondolkodás után én a francia Mankákra szavazok <3

A szülinaphoz gratulálok, csak így tovább. Sok sok csodaszép Mankás Szülinapot kívánok még :)

Judit írta...

A szivárványos Mankák! De mind olyan eredeti, és egyszerűségében nagyszerű! Köszönjük a játékot, és boldog blogszülinapoT:)

Szonyecska írta...

A szivárványos Manka :) szerelem volt első látásra. Mindig jókedvre derít a látványa, olyan kis napsugaras.

lil írta...

A menyasszony vőlegény manka - szerintem tökéletes ajándék esküvőre - "örökifjaknak"

Névtelen írta...

Pizsamás manka! (Vecseiné TRosztmér Tímea)

eszterda írta...

Isten éltessen Titeket!:)) Nagyon tetszik mind, de ha egyet lehet választani, akkor most legyenek a francia mankák!:) Ha nem jön össze, akkor írok, mert vannak terveim.....:)))

Bari írta...

A pizsomás manka és a viktoriánus manka.
Pizsamás manka azért, mert egyrészt remekbe szabott pizsamája van, én is szívesen hordanám, másrészt mert látszik rajta, hogy biztosan kellemes hálótárs... nem horkol és nem rugdos és puha...

A viktoriánus manka meg azért, mert olyan habos-babos... :-)

boldog mankaszületésnapot, és további jó mu(a)nkát! :-))

Vámossy Brigitta írta...

Szia!

Nekem az összes tetszik, de leginkább a Frida Kahlo Manka.
Vidám, színes és tökéletesen visszaadja a festő képeinek hangulatát.
Gratulálok a blogodhoz és még sok boldog, eredményes évet kívánok neked!

Üdv:
Brigitta

böpörö írta...

Boldog szülinapot nektek is!:)
Nekem a viktoriánus Mankák a kedvencek, nagyon jól kaptad el a stílust, annyira rendben vannak... bár bevallom, nehéz volt a választás:)

mARTeee írta...

Rettentő nehéz a választás, mert mindegyikben van valami szeretni való. Most épp Rosine lett a kedvenc.
Gratulálok a 3. szülinapohoz!

Riritus írta...

Boldog szülinapot Mankák!!:)
Nekem a szivárványos,mert akárhányszor ránézek,jó kedvem lesz,és tudom,hogy egyszer jó helye lesz egy ilyen kis Mankának a saját VirágMankám mellett!:)

KS írta...

Nagyon boldog szülinapot a Mankáknak! :) Nekem a maci a kedvenc állatom, így a macimankák a kedvenceim. Bajusz nélkül a legcukibbak. :) Köszönjük a játékot, és még sok boldog alkotó évet kívánok!
Katasára

Névtelen írta...

ha lehetne, utazós francia Manka lennék :).Ilyen bájjal igazi élmény az élet!
További sok-sok Mankasikert!
Kamilla

MipMachine írta...

Nekem a bajszos Maci Manka a szuperkedvencem (bár a többitől is el tudnék olvadni), talán mert a pasim Manka-alteregóját vélem felfedezni benne <3
Még soká éljenek a Mankák!

Ilumilu írta...

Szia!

Gratulálok ehhez a 3 évhez, a sok ötlethez és fejlődéshez!
Nekem a menyasszony manka a kedvencem.

Alkoss még sok-sok Mankát :)

Csilla írta...

Boldog Szülit Manka! :)
Én hosszas töprengés után végül a pizsamás Mankákra adom le a voksomat.
Egyszerű: felnőtt fejjel is egy ilyen cukiságot választanék az ágyam/szobám ékének. Mint ahogy most is egy pizsis maci Manka vár otthon. :)

iLDo írta...

Éljenek soká a Mankák,mindegyik!!!:)
Én a Fridák vezető pozícióját erősíteném,és pedig azért,mert beléjük szerettem legelőször,és azóta sem tudja őket senki letaszítani a trón tetejéről:)Puszi!iLDó

Névtelen írta...

Szia!

Nagyon nehéz ám választani... Végül a viktoriánus mellett döntöttem. Közülük is a világos színűek tetszenek, sok csipkével és virágokkal :)
Szeretem, hogy tipikusan Manka-formájuk van, abban nincs extra (semmi bajusz vagy szárny - ne értsd félre, tetszenek azok is, de ha lehetőségem adódik, hogy vásároljak, társnak nem olyat választanék). Ellenben az öltözékük...! Tetszik a viktoriánus kor, a stílusával, a ruháival, a kihangsúlyozott nőiességgel. Ezek a fajta Mankák is ezt közvetítik nekem, úgy is, hogy nincs darázs derekuk :D Viszont gyönyörűek, romantikusak, stílusosak, nőiesek, elragadóak... keress még néhány szép jelzőt :) Plusz nagyon cukik is :)

Gratulálok a 3 évhez, kívánok további sok sikert!!

Magvas Judit

Krisztim írta...

Nekem a pizsamás Manka a favorit! Nagyon szeretném megnyerni az ősszel születendő kisbabám számára!!! :)

Kürti Andrea írta...

A mennyasszony, az angyal és a fehér viktoriánus Mankák a kedvenceim, mert ők olyan egyszerűek és elegánsak. Sok sok boldog szülinapot kívánok nektek, és most hogy Mankáéknál is beköszöntött az esküvői láz, kíváncsi vagyok mikor alapítanak majd Mankacsaládot. :)

Niki írta...

A pizsamás Manka a kedvencem! :-) De a többi is nagyon tetszik! Nehéz választani!
Sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

Briggi írta...

Kedves Mónika! Engem most éppen a menyasszony Mankák varázsoltak el. Nagyon bájosak, vidámak és huncutok. Kívánom, hogy további Mankáid is mielőbb megszülessenek.
Brigi

Névtelen írta...

Imádom az összes Mankában, hogy mosolyognak és a színeik fantasztikus érzékkel vannak kiválasztva. Jó rájuk nézni, az összesre!

Ezek közül a kedvenceim mégis a bajszos mankák. Imádom a bohókás '20-as éveket idéző stílusukat és hogy szinte fennhordják a nemlétező orrukat, a kis arisztokraták :D
Cserki Bianka

kekezust írta...

A pizsamás! Mert így a két gyerek mellett igen kevés alvásban van részem, megnyugtató a tudat, hogy legalább VALAKInek van ideje ilyenre :-)
Sokszor hármat, legalább harminchármat alkotásban!

Névtelen írta...

Nekem a francia mankák! A rózsás szoknyát irigylem tőlük! Nagyon szépek!

Boldog születésnapot nektek, legyen még sok manka!

Rácz Bea

dixie írta...

Szia! Szerintem a pizsamás Manka! az a legcukibb, én is legszívesebben pizsamában lennék mindig, mint ő :)

Bielitzky Viktória írta...

Nekem egyértelműen a szivárványos Manka a legnagyobb kedvenc! Szépek a színes dolgok, sok bennük az élet! :-D És ha már az ember él, éje színesen az életét!

Balogh Niki írta...

Boldog szülinapot kívánok!
Az én kedvencem a menyasszony és vőlegény együtt, különösen boldogságban! :) Az összes Mankát szeretem, mert kedvesek, ölelnivalók és gyönyörűek. (Irígykedem is a lányomra, hogy neki van egy. :)

noljyémi(¯`v´¯)hbsbbs írta...

Nekem a menyasszony és vőlegény mankák a kedvenceim, mert a saját jövőmet látom általuk, megtestesülve...én is nagyon szeretnék olyan boldog lenni egyszer, mint ahogy róluk sugárzik...egyszer már majdnem sikerült nekem is....! :( :) Imádom őket!<3 Tuti befut egyszer az én Mankavőlegényem is!:))

Névtelen írta...

Boldog szülinapot Mankák!

Az én lányomnak pizsamás Mankája van, de nagyon irigykedem a Szivárványos Mankákra, és ŐK nyertek. Azért ŐK a kedvencek, mert annyira jó rájuk nézni, csupa vidámságok!!! :)

Névtelen írta...

Boldog szülinapot a Mankáknak!

Az én kedvencem a Frida Kahlo Manka, mert ő volt az első mankám, és miatta jöttek sorban a többiek (a vitorlás, a francia, a viktoriánus, a maci...:)

Szóval még sok-sok új Mankát szeretnénk látni!

Bauer Bea voltam

Móni írta...

Boldog Manka-szülinapot! Kedvencem a Frida Kahlo Manka - nagyon bolondos ötlet :) és csudaszínes, ezért.

Bodros írta...

Nekem a szivárványos Manka, és a francia Mankák, azok közül is az utazós Mankák:D
Nagyon cuki, viccesek, imádom Őket.
Boldog Blog Szülinapot!:P

Brigitta írta...

Nekem személy szerint a viktoriánus Mankák a kedvenceim. Most élem a csipke korszakomat. Csipkés nyaklánc, fülbevaló, felső, párna. :) Záros időn belül szert kell tennem majd egyre, hogy teljes legyen az összkép és én is elmondhassam, hogy Manka tulajdonos lettem. Gratulálok a munkáidhoz! Boldog Születésnapot (és még nagyon sokat)! :)

Hetey Brigi

Andrea írta...

Végülis mindegyik, de a macimankát imádom. És egyszer láttam egy erdei Mankát, az nagyon szép volt. Egyszerűen csak jó rájuk nézni :)

Unknown írta...

Igazából amelyiket épp nézegetem, éppen akkor az a kedvenc. Ha muszáj választani, ma éppen a Frida Kahlo-k a kedvenceim, mert egyszerűen csuda ötletes.

kriszti... írta...

Vacilálok a pizsamás és az angyal mankák közt... :)
Az angyal mankák már-már földöntúliak, nem is merném csak úgy az ágyamba fektetni őket. Viszont
A pizsamás mankákat viszont nagyon is. Édesek, bájosak, vidámak, imádni valóak. :)

Inés írta...

Mind annyira aranyos.Kedvenceim a pizsamás, mert imádok aludni. A szivárványos, mert jó kedvre derít. És a maci, mert imádom a macikat és a Mankáid is, a kettő hibridje valami elképesztő. Mivel csak egyet lehet választani, azt hiszem az utóbbi a legeslegkedvencebb. :)

További sok szép Mankát, könyvetés és szülinapot kívánok nektek!

Fáni írta...

Boldog szülinapot! :)
Nekem az angyal Manka a kedvencem. Illetve mind a kedvencem, de ha választani kell, akkor őt választom. Bájos angyalkák, azért. :)
További sok-sok Mankát!
Fáni

Garaci Andrea írta...

Nehéz a választás!
Szuper, ahogy a lányka Mankából egy bajusszal és más anyagválasztással fiús karaktert varázsolsz! A szavazatom mégis a pizsamás Mankákra esik, mert igazi puha ölelgetni való társak egy hideg szeles-esős estén. És annyira trendi a pizsamájuk, hogy magam is ilyenbe bújnék legszívesebben! :)

N.Zsuzsi írta...

nagyon-nagyon nehéz, komolyan :)
talán szivárványos Manka a leglegleg...

GloriArt írta...

Gratulálok Neked a szülinapra és ehhez a sok-sok szépséghez!Tényleg nagyon nehéz választani,mert mind egy kis egyéniség!
Én most az angyal Mankát választom,imádnivaló,gyönyörű!azok a kis pomponok,meg a kis szárnyak...:)
Köszönöm a játékot!
Szia!Glória

Noemi írta...

Mindegyiket imadom :)

Ha nagyon muszaj valasztani, akkor (legalabbis a mai hangulatom szerint) az angyal Mankakra szavazok -talan mert tudom, hogy a kislanyaimnak is ok tetszenenek a legjobban :)

Boldog szulinapot! :)

Névtelen írta...

A pizsis mankák gyerekeknek a legjobbak,mert azzal össze lehet gabalyodni lefekvéskor,és egész éjjel vigyáznak kis gazdájukra!De a bajszos mankák!Ellenállhatatlanok!

wf írta...

Nagyon boldog Manka-szülinapot!
Nekem is nehéz a választás, a Macimankák is nagyon tetszenek (főleg, hogy az első képecske formátumú hozzám került)! Végül mégis a hófehér angyal Mankákra szavazok!

Ági

Névtelen írta...

Mónika!

Először is gratulálni szeretnék nagyon sok szeretettel, és még egy egész bolygót benépesíteni képes Manka népséget kívánok a jövőre tekintve! :)

A francia Mankák közül nálam lakik Adele, aki csodálatos kis hölgyemény, de nem tudnék választani a francia és a viktoriánus Mankák között, nagyon tetszik a stílusuk.

Ezen kívül a menyasszony-vőlegény Mankákat szeretem nagyon még, remélem engem is meglep majd valaki egy párral az esküvőmön. :)

Nóri - Tündér Műhely

DeerWoman írta...

Szia!
gratulálok az évfordulóhoz! Nekem a viktoriánus Mankák a kedvenceim, de nagyon nehezen tudtam választani, mind nagyon szeretnivaló!

Szabella írta...

Nekem a viktoriánus Manka a legtöbbet csodált.
Mind egyedi, mind varázslatos, és tündéri.
Imádom a munkád, elragadó!
Nagyon nagyon tervben van:)

Dorcika gyurmaságai írta...

Boldog szülit!:)
Nekem a szivárványos Mankák tetszenek a legjobban. Ránéz az ember lánya ezekre a színes szépségekreés egyből jobb kedve lesz :)

Jávorka Brigi írta...

Egészen nehezen tudok választani, mert nekem két kedvencem is van a 10es csapatból, az egyik a szivárványos, mert az olyan vidám, amilyen vidámságra mindig szükség van, ez jut eszembe, ha ránézek :D Viszont a másik nagy kedvenceim meg a bajszos pasik, mert mostanában én is kezdek kicsit rákattanni ezekre a bajusz motívumokra, valahogy mosolyt csalnak az ember arcára, pedig semmi extra nincs egy bajuszban igazából. De ha választanom kell, akkor tényleg a bajuszos pasik :DDD

Bu and Me írta...

Heppi Börzdéj tujúúú!^^
Egytől egyik mind a szívem csücskei, de a legkedvesebb macimanka bajusszal, mert olyan édesen bújós!

Szabó Zsófia írta...

Nehéz a választás, de azt hiszem, a viktoriánus Manka fehérben, sok csipkével, rózsával, gyöngyökkel, koronával. :o)

Kiko írta...

Szia!

Először is nagyon boldog szülinapot a kis Mankáknak, Neked pedig szívből gratulálok az évfordulóhoz!
Arra, hogy melyik Manka a kedvencem, egyáltalán nem nehéz rávágnom, hogy a Frida Kahlo Mankák! De tényleg: hiába imádnivaló az összes Mankád, Frida viszi a sort, ők a leg-leg-leg. És hogy miért? hát mert szerelem első látásra, egy az egyben visszaadja Frida Kahlo-t, a stílusát, a színeit, azt a hangulatot, amit a képeire nézve érzek. Szóval külön köszönet a Frida Kahlo Mankák kitalálásásért és megalkotásáért (is), én pedig biztos, hogy egyszer szeretnék hozzánk költöztetni egyet közülük:) Még egyszer nagyon boldog szülinapot és köszönet a játékért!

Erzsébet írta...

Frida Manka a kedvenc, mert olyan attraktiv, mint Frida képei.

Névtelen írta...

Pizsamás Manka tetszik a legjobban :) annyira édes arca van :))

Pozsonyi Orsi

Tündéri Lonka írta...

Bajszos pasi manka az abszolút kedvenc. A második a házasodó mankák, a harmadik a pizsis mankák. :)
Nagyon boldog szülinapot kívánok!

krizworks írta...

Boldog születésnapot! :)
A 3 és fél éves kislányommal néztük meg a képeket, Neki a szivárványos Manka tetszik leginkább, mert "jó szivárványos a teste" és "kék legyen a koronája, mert az a legjobb kedvencem". :)

Névtelen írta...

Gratulálok az évfordulóhoz és főleg a Mankákhoz! Mind nagyon tetszik, de a viktoriánus nálam viszi a pálmát.
Gabedi

Liart írta...

Úuu eltelt már 3év?!
Nagyon boldogot minden Mankának!
Nekem egyértelmű: Frida Kahlo a nyerő! Ő a kedven festőm, Ő a kedvenc Mankám!

Anna írta...

Nem tudok a viktoriánus Manka és a Frida között dönteni....MIndkettő csúcs!!!

emilil írta...

az angyal Manka és a szivárványos Manka.:)

Luca írta...

Boldog szülinapot minden Mankának! :-)

Én nem tudok választani: a pizsamás Mankák a finom színek miatt, közülük is leginkább a szivárvány harisnyás és a Szivárvány Tündér Mankák, mert mosolyt varázsolnak. :-)

Névtelen írta...

Boldogot! :D

Az én kedvenceim a szivárványos Mankák, mert olyan vidámak - és mert én is ilyen csíkos zoknis vagyok :)).

P.Noémi

Krizantám írta...

Sok örömteli alkotást kívánok továbbra is a kerek évforduló alkalmából! :-)
A szivárványos Mankák állnak hozzám a legközelebb (és a kedvesen romantikus ruhájú tünemények is)!

Külön ki szeretném emelni, hogy imádom minden Mankádat, amelyik utazik (és úgy van fotózva)!
(Amelie utazó kerti törpéje a kanyarban sincs hozzájuk képest...) ;-)
És fantasztikus, hogy mindenki megtalálhatja köztük az egyéniségéhez illő és neki tetsző Mankát, mert mindegyik egy külön egyéniség! :-)

Anna írta...

Meg nagyon sok boldog szuletesnapot Manka :)
Eleg volt egyszer vegigneznem a Mankakat(bar mondjuk ismertem oket) es rogton tudtam melyik a kedvencem.
A pizamas es a szivarvanyos.
Hogy miert?
Mert egyikhez sem kell kulonos hangulatba lennem es tudom oket szeretni.
Pl.: ha a menyasszonyosat valaszatanam, akkor romantikus hangulatba kell lennem.

Emellett minden korosztaly egyforman szeretheti a pizsamas es a szivarvanyos csodakat.

Puszillak, innen Toled nem messze:
Anna, volt csop tars.

Niro írta...

Szivárványos Manka, mert süt belőle a vidámság :-)

eszti írta...

jaj olyan aranyosak:)

nekem tulajdonképpen az erdei mankák a kedvenceim, de az itt felsoroltak közül azt hiszem, a hófehér angyalmankákat szeretem a legjobban. mert olyan megnyugtató rájuk nézni. a másik, amire szavaznék, a szivárványos manka, mert egyszerűen jókedvem lesz tőle.

boldog szülinapot!:)

Dodie írta...

Júj, boldog blogszülinapot! Nekem a szivárványos mankák a kedvenceim, azokba mindig újra és újra beleszeretek. Vidámak, szépek, bájosak!

henimade írta...

FRIDA!
...mert egyszerű és nagyszerű ;)
(ahogy a BATMANKA is :D)...na jó, és természetesen mind az, de ezek különösen!

F.B. Dóri írta...

Nekem most a franciák a kedvenceim. Nagyon megfogott a stílusuk. Csodásak!

Boldog szülinapot Mankák! Még sokat!

Mi lenne velünk nélkületek... (a nagyobbik lányom nem tud aludni nélküle két éve. Minden nap együtt mennek oviba is :) )

kisfekete írta...

Szia!

Boldog Blogszülinapot!
Mindegyik nagyon bűbájos, a választás pedig nehéz. Talán a Frida Kahlo Manka vagy a pizsamás vagy a szivárványos vagy a hófehér angyal vagy a .... :)
Nagyon helyesek! Üdv. kisfekete

AngelEve írta...

A szivárványcsíkos Manka a legjobb!! Mindig felvidít, ha rá(juk) nézek, olyan kis pufik és aranyosak :) Mint egy nagy muffin vagy fincsi süti. A franciadrazsés is nagyon tetszett! Szivárványosból pedig táskám már van, a következő amit majd szeretnék, egy "igazi" szivárványos lesz! :)

Piroska írta...

Nagyon nehéz dönteni, mert mindegyik tetszik. Ha magamnak kéne választanom, akkor a Frida lenne az, mert szerintem ő a legkülönlegesebb. Viszont a kislányomnak, aki nemrég született biztosan egy vidám szivárványos Mankát választanék játszótársul.

papkata írta...

Nekem a Frida a kedvencem. Nagyon jó látni, hogy mennyi szertettel készülnek. Még sok boldog szülinapot!

Barifelhő írta...

Isten éltesse a Mankákat!
Nagyobbik lányomnak egy cseresznyés Manka az alvótársa, akit nagyon szeret és ha esetleg a mamáknál alszik viszi mindig magával. :-)
A fotókon szereplő Mankák közül annyira nehéz választani, egyik jobb mint a másik. Ebben a pillanatban a pizsamás és a szivárványos a kedvenc.
További sok-sok kedves Mankát, jó munkát!

Bambina írta...

Szia!

Boldog Szülinapot Manka!

A kedvencem a viktoriánus manka, mert visszaviszi az embert abba a korba, amikor még volt becsület és elegancia a világon!!!!További jó munkát!

Bambina

Border írta...

nekem a favorit a pizsamás Manka olyan kis szines
zsuzsani voltam a freemail-ről

Énvolnék írta...

Az összes Mankát imádom, mind-mind egy egyéniség :)Ha választani lehetne, az üdesége miatt a pizsamás Mankát választanám, és azért mert nem magamnak, hanem az én Mankámnak lenn :) Magamnak a Frida lenne egyértelmű... :))
Boldog szülinapot, további sok sikert!

Petra írta...

maciManka bajusszal, mert a legfiusabb, es fiaim vannak:)

Babzsu írta...

Nagyon nehéz a választás! Kislányom mindjárt a szivárványos Mankára mutatott, ő a mi kedvencünk :)
Boldog születésnapot!

Adelke írta...

A francia kisasszonyok :)

Névtelen írta...

Nekem a szivárvány Mankák a kedvenceim. Valójában mind nagyon tetszik. Nagyon boldog születésnapot kívánok a Mankáknak! :-) Neked pedig gratulálok a szép munkákhoz! :-)

Névtelen írta...

Ja és az utolsó Gottfried Éva voltam :-)

csontosmg írta...

A pizsamás mankák <3 <3
..és Boldog Szülinapot ! :)

Bea aki kicsit mari is írta...

Szia Mónika,pizsamás Manka...amit szívem szerint magamnak rendelnék,de mivel ilyen idősen már ciki,ezért a legkisebb unokahugom kapja majd :) Puszillak és még nagyon nagyon sok boldog,mankákban dúskáló szülinapot kívánok Nektek!

Névtelen írta...

mennyi szeretettel teli komment! :)

gratulálok, nagy-nagy sikereket, és puszi nektek!

nehéz a választás, mind igazi egyéniség....talán Frida, mert zseniálisan hasonlít.

a francia vokalistákat nagyon sajnálom, hogy kimaradtak....most biztos az öltözőben szomorkodnak.... küldök nekik túrótortát, jó? :)

kwandi

Székely-Árkosy-Nóra írta...

Szia!
Teszteltem egyik itthon lévő ( négy éves)potencionális Manka-tulajdonost és egyezett az ízlésünk: szivárványos!!!

Tündököljetek továbbra is! :)

geszti79 írta...

Boldog 3. Szülinapot Manka! :) Az édes kisfiam is ennyi lesz augusztusban. :)
Nekem a szivárványos Manka tetszik a legjobban, mert az akár milyen komor is valaki, egy kis vidámságot visz a szobába. :)
További sikeres munkát kívánok! :)

Sallai Zoltánné

Névtelen írta...

Még sok boldog Manka születésnapot kívánok!

Az én személyes kedvenceim a maciMankák. Az a pöttyös anyag az első pillanatban elvarázsolt.:)

Csak így tovább!

tündér írta...

Gratulálok a sok kis Manka gyerekhez :)
Bevallom nekem mindig más Manka tetszik, most pl. a fehér angyal Manka, mert olyan, mintha egy gyönyörű grafika elevenedett volna meg. Annyira szépen kiválogattad a finom színeket, mintákat hozzájuk!
Boldog szülinapot mindig kisvidám Mankák!
Tündi

Molnár Olgi írta...

FRIDA MANKA! mert az legszinesebb es mert Frida egyebkent is jofej volt! :)

Hajra es csakigytovabb!

zazálea írta...

francia Mankáék,egyértelmű! mert igazi franciák, azért.

boldog születésnapot, még sokat és boldogat! :)

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
gabo írta...

Pizsamás macis :)

Boldog szülinapot!

erabera írta...

Isten éltesse sokáig Mankákat és az őket alkotó kezeket is: szeretetben, vidámságban, szivárványszínű kreativitásban.
Az én legkedvesebbem: Frida Manka

Aliz írta...

Menyasszony és vőlegény:-))))

Nagyon boldog Blogszülinapot!! még sok-sok ilyet!!
És további sok sikert!!
üdv

Edina írta...

Szia Moni
Boldog, boldog szülinapot!
Az elsö helyen a szivarvanyos utana a francia a harmadikon meg az utazo. Miert? Mert Manka vidam mint a szivarvany, elegans mint a franciak es utazni pedig mi is imadunk! Amelienek Aki 5 Eves persze menyasszonyos van, Julienek meg a pompomos. A harmadik egyelöre pocaklakonak még nem tudtam választani...
Jo ünneplést a Mankakkal!
Edina Svajbol

Csilla írta...

Macimankák, szivárványos mankák, pizsamás mankák. Mert vidámak és édesek :) Boldog szülinapot!

Névtelen írta...

szia Mónika!

Mindegyik kedvenc, de leginkább az angyal Mankák, francia Mankák, Viktoriánus Mankák,Frida Kahlo, pizsamás Mankák, bajszos Macimankák,alvós mankák...
Ha választani kell, akkor...
..Na jó, nem tudom eldönteni. Hangulattól függ. De mindegyik tündér! :)

Bocsi, h névtelenként írok, máshogy egyszerűen nem tudok kommentelni...

Napsütéses, vidám 7végét! :)
Livia

Anikó írta...

Boldog Szülinapot!
Nekem a szivárványos Manka tetszik mert olyan kis vidám :)

Szilvi írta...

Nagyon boldog szülinapot Mankaországnak!
Húúúú, nehéz kérdés a kedvencezés, pizsis, vagy szivárványos. Legyen a pizsis a sok vidám virág miatt!:-)

Babi írta...

Boldog szülinapot!

Nekem a szivárványos és a pizsamás Mankák tetszenek, de leginkább a pizsisek, mert színesek és vidámak.

Judit írta...

Irtó cuki mindegyik, de a kislányomnak a szivárványos tetszik a legjobban- és talán nekem is a vidám színek miatt :)
Gartulálunk hozzájuk! :)
Judit és Regi baba

luca írta...

A vőlegény- manka! Azon belül is a sarokban az a bajszos-koronás, amely karacsony óta mindenhova elkíséri a fiamat! Akit ugy kellett beugyeskedni a wampon a taskamba, hogy a kis remenykedo ne is sejthesse, ott fogja várni a fa alatt... És marketing-szempontból sem elhanyagolható: végre minőségi és gyönyörködtető alvoka-mindenes fiúknak is! :-) köszönöm!

laszlozsuzsi írta...

drága Mankák és alkotójuk, boldog születésnapot kívánok és további sok örömet egymásban!

a kedvencem közületek - persze az alkotó, de csak a Mankák közül - a pizsamás alvós, csodálatos mintácskáival, színeivel, nekem ő a legölelnivalóbb!

Rooze írta...

A menyasszony és vőlegény-Manka a kedvencem! Nagyon szép párt alkotnak!
Pont mostanában gondolkoztam azon, mit adhatnék unokatestvérem nyáron tartandó esküvőjére; ez tökéletes ajándék lenne! :) <3

Linda írta...

Boldog Mankaszülinapot!

Én mindegyik Mankát csodálattal nézem, ötletesek, egyediek és szuper minőségűek. Kedvencem a plüssös macimanka, amit akkor szeretnék majd beszerezni a megfelelő kivitelben, amikor kiderül kislány vagy kisfiú boldog anyukája leszek novemberben:)

Linda

lara írta...

Szerelmes lettem a kis bajszos Mankába *-* Teljesen ellopta a szívemet <3 :))))

Pavel Lara :)

Gabriella írta...

Rettentő nehéz a választás. Ugyanannyira odáig vagyok a színes Mankákért, mint a romantikus, mennyasszony Mankáért. :) De ha egyszer muszáj választani,akkor azt mondom,hoooogy pizsamás Manka! Neem,legyen az ártatlan mennyasszony! Mmmm,mégis inkább a pizsis!:) Nem könnyű:)

Rita írta...

A Pizsamás Manka a kedvencem, mert vele édes lehet az álom, ha szépen a karomba zárom. Reggel madárcsicsergős napra kelünk és úgy indul boldog kis reggelünk. :D

Szabó Rita

Kedy írta...

Nekem leginkább a szivárványos Mankák és a pizsamás macis Mankák tetszenek! Imádom a vidám színeiket, és nekem ők a legbájosabbak! :)

veronika31 írta...

Szivárványos Manka , egyszerűen mesés, szép színes :)
Boldog szülinapot ! :) :)

Norita írta...

ÓÓÓ, hát nagyon nehéz a választás!
Szivárványos és pizsamás Mankák a kedvenceim, nagyon szeretem a színeiket, vidám, kedves, örömteli Mankák.

Boldog szülinapot!

Norita

ikatja írta...

Ezek közül a pizsamás maci a kedvencem a babaágyas hangulata miatt, de az erdei mankák is nagy kedvencek...
Boldog Születésnapot!

Picicica írta...

Boldog születésnapot kívánok először is. A választásom a menyasszonyra esett, habár nem egyszerű dönteni. A romantikus, visszafogott színűeket éppúgy szeretem, mint a harsány tarkákat, és a komoly úriembereket :)
Öröm lenne egy szépség tulajdonosának lenni, bízom a szerencsémben, neked pedig minden szépet és jót kívánok. Készüljön még rengeteg sok színű és mintájú mosolygós Manka mindenki örömére!

Csilla írta...

A menyasszony és vőlegény együtt :) hogy miért? mert sajnos olyan kevés boldog házaspárt látunk napjainkban, de ha rájuk nézek emlékeztet arra, hogy van remény :) Szeretnék boldog szülinapot is kívánni neked! Sok szép alkotást!

Névtelen írta...

Suia Móni !
Először is Boldog szülinapot !!!

3 éves kisfiamnak a vőlegény ill. bajszos Mankák a nagy kedvencei. Van neki egy krokodilos királyfi Mankája, amit nagyon imád, őt szorongatja mindig magához. :)

Nekem mind tetszik, legszívesebben mindegyikből beszereznék egy darabot.:D

Barbi

Blanka Anna írta...

Boldog születésnapot! Az összes Manka hihetetlen édes, de nekünk a szivárványos Manka a kedvenc! :) Imádjuk, hogy ilyen gyönyörű színes. :)

blanka

Baglyoslány írta...

A szívárványos Manka a kedvencem. Azért ez, mert a sok szín miatt vidámságot hoz bárki napjába!
Amúgy az összes nagyon szép!
Boldog szülinapot! Még sokszor ennyit! (:

Györgyi írta...

Átnéztem még egyszer, és a szivárvány Manka a kedvencem, mert megbabonáztak, azok a gyönyörű színek.

Boldog Születésnapot Kívánok!

Györgyi

Névtelen írta...

Boldog szülinapot Mankák és alkotójuk!
A választás nagyon nehéz...:) Talán a szivárványos és a viktoriánus Mankák a legaranyosabbak...de itt áll mellettem a lánykám és azt mondta , hogy a rózsás szoknyások és ő kér is egy olyat,tehát a francia Mankák is bekerülnek a döntőbe :)) További sok sok ilyen bájos Mankát kívánok!!! Szép napokat! Kriszti

Hédi írta...

Nagyon boldog születésnapot a Mankáknak, és persze Isten éltessen sokáig téged is, Mónika, hiszen ha te nem vagy, ők sincsenek. Akkor pedig szegényebb lenne a világ.
Mivel magamat nagy Manka rajongónak tartom, ezért különösen nehéz a választás. A Frida Kahlo Mankák azért kedvesek a szívemnek, mert édesanyám művészettörténészként a '90-es évek közepe óta kutatja ennek a különös nőnek az életét, rengeteg történetet hallottam róla. Viszont mégis a viktoriánus Mankákra esett a választásom, és nem kizárólag azért, mert ilyen Mankám még nincs a gyűjteményemben. :) Egész egyszerűen megfogott a hófehér tisztaságuk és a csipkés ruhájuk. :)

csilla írta...

megasszony+bőlegény mankákok a kedvenceim! :)

Winkelbauer/Manófaktúra írta...

Elsőszámú kedvenc egyértelműen Frida Kahlo, utána a szivárványcsíkosak, aztán a kb. 3 évvel ezelőtti karácsonyi angyalkák, aztán a pöttyös pizsamás (ilyenem van nekem)... De ha kell, akár az összeset fel tudom sorolni :-)

Volvik írta...

Szivárványos Manka(:
Színes, vidám, boldog, kedves, szerethető. Tökéletes(:

Névtelen írta...

Boldog szulinpooot!:) meg nagyon sokszor ennyit!:)
Nekem az alvos mankak a kedvenceim,de igazabol az osszes szuper edi!:)
Berni

Tanó Móni írta...

Az első a Frida Kahlo, a gyönyörű színösszeállítások miatt, a második a franciakisasszonyok, mert bájosak, de az összes nagyon egyedi és ötletes! Gratulálok a szülinaphoz!

Mónika írta...

itt a vége, fuss el véle! köszönöm a játékot, hamarosan sorsolok, és eredményt hirdetek!

Tuti írta...

lemaradtam :(

zazálea írta...

nekem névnapom van, csak mondom! :))

Mónika írta...

Kedves Zazálea, hamarosan (talán nagyon hamar), legközelebb nagyobb szerencséd lehet!
nincs olyan messze a következő játék!