2009. június 12., péntek

hogyan születnek a mankák?


Ez a kérdés a "hogyan születnek a mimik?" problémakört veti fel. Bertold így írja Az erdő királya és más mesék című könyvében:

"A ma élő legöregebb mimi nekem azt mesélte, hogy az első mimi első dolga az volt, hogy font egy kosárkát. Amint kész lett, félretette, és nekifogott a következőnek, ám a kosárkában megszületett a második mimi. Ő is nekállt fonni egy kosarat, közben az első mimi készen lett a második kosárkával, azt is félretette, s fonta a harmadikat. Akkor megszületett a harmadik mimi, majd a negyedik és így tovább. Ők száz évig szakadatlanul csak fontak és fontak. A végére lettek annyian, hogy szétszéledhettek a nagyvilágban s mindegyik vitt magával egy ilyen kis kosarat, mert azóta abban születnek az új és új mimigyerekek."

Ez a MANKÁK esetében a következőképpen néz ki: pontosan senki sem tudja. Valami történik, valami van, aztán egyszer csak megint történik valami, és mikor már éppen elég, akkor a mankák átbucskáznak a fejükön, és egy kis segítséggel megszületettnek mondhatóak.

Szerencsére én általában ott vagyok, és bizonyos mozzanatokat meg tudok örökíteni:)




5 megjegyzés:

saturn13 írta...

:DDDD Hát ezek a Mankák, hogy nem képesek születni?!Nagyon jót mulattam!!Nagyon jó a történet!:))))

Vívó-Aszódi Melinda írta...

Még jó, hogy segítesz nekik, különben nem is tudom, mi lenne!
Még a végén saját magukba gabalyodnának. :))

mimi írta...

:D:D Egyetértek! Nagyon aranyosak, én nem tudnék dönteni közülük...legszívesebben nyitnék egy Manka-ovit a szobámban^^ Nem tartod jó ötletnek, hogy kulcstartó is készüljön belőlük?^^
További sok szép és aranyos Mankabébit, táskát, kitűzőt,miegymást!:)

panyizsuzsi írta...

Azért Te egy szuper bába vagy a születésüknél. Segít és fotózik is!

Mónika írta...

ez a dolgom:) segíteni muszáj, de fotózni is, mert olyan viccesek ahogy kikecmeregnek saját magukból:)

mimi, köszi, a kulcstartón elgondolkozom:)