2009. június 4., csütörtök

címke


A címkekérdést csak halogattam idáig a szatyrok esetében..mert ugye venni kell hozzá transzferpapírt, ki kell találni, mit nyomtatok rá, hogyan jelenik meg a vattacukorhajú lány rajta, akkor már egyúttal kéne egy logó, de abból csak jóval érdemes...nem így a mankák esetében, ahol az első kör után kiderült, címkét kell varrnom beléjük, rövid a nevük, egyszerű lesz, de mit is, hogyan is..
Pünkösd hétfőn címkének való szalag már volt volt, papírt továbbra sem vettem, hát akkor nyomdázni fogok...Hat éve nem volt a kezemben linómetsző kés, gondoltam, egy radíron kipróbálom, megy-e még...persze rögtön a manka felirattal kezdtem:) És ment, és nem vágtam bele a kezembe, mint a főiskolán, és elhasználtam az összes radírom. A mankák tehát címkét kapnak, a képen láthatót (Hajninak írom: tudom, hogy a radír túl sima felületéről csúszott le a festék, a következő nyomdázásnál szebben fog kinézni:)). Remélem.

10 megjegyzés:

Miss Scotty írta...

Hú, ez nagyon jó!!!
Egyébként, mennyire tartós? Gondolok itt a mosásra.
Én anno Németországból rendeltem cimkéket (200db postaköltséggel együtt alig kerül többe, mint egy csomag transzferpapír). De ez a nyomdás cimke túltesz mindenen. Rendelésre nem csinálsz nyomatot? ;)

További szép napot!
Scotty

Monika írta...

Lánykoromban a monogramommal én is csináltam radírból nyomdát,azt pecsételtem be a könyveimbe.Még megvan.:)
Nagyon szeretem!!!!!
Én is azt kérdezném,hogy mennyire bírja a mosást,meg egyebeket?Bár ha textilfestékbe nyomjuk bele,akkor bírnia kell....

Mónika írta...

Miss Scotty, Mammka:))
én a művészellátóban kapható tubusos akrilfestékkel csináltam, elég megbízható szerintem, mert ha véletlenül összekentem a ruhámat festés közben, soha nem jött ki:)
Pólókra is ezzel festek, eddig bevált.
De ha valakinek van eltérő tapasztalata, írja meg ide..

Noresz írta...

Ez nagyon jó ötlet! eddig csak a papír címkéig jutottam, most majd ezt is kipróbálom. És a szalag az mi?
Gratulálok a mankákhoz is :)
Nóra

Hajnalka Cserháti, Ojni írta...

Ugyan máááár! :)) Ez a festék miatt van, nem a radír a bűnös.

Mónika írta...

köszi, Noresz!

Hajni, én úgy gondoltam, hogy mivel maradt némi festék a dúcon, már nem annyira sima, és talán nem fog lecsúszni a következő alkalommal. De abban igazad van, hogy általában a nyomtatáshoz nem a legtökéletesebb az akril. Majd még tökéletesítem a dolgot.

Mónika írta...

ja..Miss Scotty, ha szeretnél egy szép ollót, írj nekem mailt, és meglátjuk, mit tehetünk:))

Miss Scotty írta...

Mónika, előre is köszönöm! ;)

Scotty

Kata írta...

Zseniális! :o)) Nagyon klassz lett! Mónika! Elárulod nekem, hogy hol vehetnék linómetsző kést vagy inkább készletet? Kb 15 éve volt a kezemben utoljára, az is a rajzszakkörön :o) de épp a napokban romantikáztam, és eszembe jutott, hogy a textilfestésnél is remekül használhatnám. ;o))

Mónika írta...

Szerintem bármelyik művészellátóban lehet kapni!